PortugualItalySuudi ArabiaChinaGermanyUnited KingdomTurkey
Asagi

Türkiye'ye en ucuz para havalesi nasıl yapilir?










Yılda 2 milyar Euro’yu aşkın para havalesinin yaşandığı Almanya-Türkiye hattında, işlem ücretlerinin kimi kurumların uygulamasında olduğu gibi, cep yakarken, Almanya’da Federal Hükümetin desteğinde açılan bir internet sitesi, bu konuda yardımcı öneriler veriyor.

Edinilen bilgilere göre, www.geldtransfair.de adıyla hizmete giren bu sitede, Türkiye başta olmak üzere, Almanya’dan hangi kuruluşun dünyanın hangi ülkesine, hangi birim maliyeti üzerinden ve hangi zaman diliminde havale yaptığı hakkında bilgiler yer alıyor. Alman Hükümetinin finanse ettiği bu sanal bilgi ortamında, Türkiye’ye en ucuz ve en seri para tarnsferinin ne yolla yapılabileceği üzerinde de bilgiler bulunuyor.

Uzmanlar, Almanya’daki göçmenlerin kendi ülkelerine gönderdikleri toplam yıllık havale miktarının 6 milyar Dolar civarında olduğuna işaret ederek, çoğunun yüksek işlem ücretleri karşılığı yapıldığını hatırlatıyor. „Yurtdışı havalelerinde „daha fazla ciddiyet ve şeffaflık“ sloganını öne çıkaran Federal Hükümet, adı geçen bilgilendirici internet sayfasının 2007 sonunda Berlin’de toplanan G-8 Zirvesi toplantısında resmen hizmete sokmuştu.

Uzmanların verdiği bilgiye göre, ucuz ve zaman güvenceli havale yapmak isteyenlerin şu yolu izlemesi gerekiyor: www.geldtransfair.de adlı siteye tıklayanlar, oradan hangi ülkeye para havale edecekse, o ülkenin bölümüne basıyor.O bölüme göndereceği paranın miktarını yazıyor ve oradan bu havaleyi, nakit para olarak mı yoksa, bir başka finans kurumundan para havale ederek mi yapacağını kayda düşüyor. Yani, havale yolunu belirliyor. Internet servisi bu verilerin ışığında, yaklaşık 50 hizmet biriminin sunduğu imkanları kıyaslamalı olarak ücretsiz tarıyor ve oradan en uygun koşulları sunan servisi, ilgili kişinin ilgi ve bilgisine anında sunuyor. Bu bilgiler arasında, havalenin ne kadar süratle örneğin Türkiye’ye ulaşacağı da söyleniyor.

Örneğin, bu site üzerinde yapılan bir araştırmada, www.moneybookers.com yoluyla Türkiyeye yapılan 100 Euro’luk (Online) havale için, sadece 2.30 Euro işlem ücreti ödenmesi gerekirken, diyelim Sparkasse Bochum şubesi (nakit para transferi için) 40 Euro, Volksbank Köln Nord 42.5 euro işlem ücreti talep ediyor.



Siteye ulaşmak için buraya tıklayın

Resimlerde ekran görüntüsünü görebilirsiniz.





































www.moneybookers.com ile bütün ülkelere para gönderebilirsiniz en az paypal ve alertpay kadar güvenlidir.

Ekran görüntüsü ve fiyatları: