PortugualItalySuudi ArabiaChinaGermanyUnited KingdomTurkey
Asagi

Paypal Resimli Anlatım




Paypal Nedir?


Eminim sizde heryerde Paypal yazısını görüyosunuz peki nedir bu Paypal?


Ebay satış firmasının bir alt kuruluşu olan paypal online ödeme sistemidir. Programlarda kazandığınız paraları paypal ile çekebilir ve bunları internette harcıyabilir yada exchange sistemleriyle bankanıza aktarabilirsiniz.
Şimdi size paypal sistemini tam üye olma (Verify) şeklini resimli bir şekilde
anlatacağım.

Kısaca özetlemek gerekirse
PayPal, internet üzerinden çalışan online bir ödeme sistemi. Kredi kartı kullanmadan, internet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını ya da istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para yollanmasını sağlar. Alıcı, kredi kartınızı veya banka hesap numaranızı görmeden para alır.

Paypala Nasıl Üye Olurum:


Şimdi nasıl üye olunacağını anlatalım, ilk önce https://www.paypal.com/tr Burdan adresine gidelim.


1- Eğer Sayfa Türkçe değil ise, aşağıda 1 numaralı ok ile gösterilen yeri tıklayarak, 2 numaralı okun gösterdiği kısmı Turkey-Türkiye, 3 numaralı okun gösterdiği kısmı da Türkçe yaparak, 4 numaralı okun gösterdiği "select" botonuna basalım. Aşağıdaki ekran gözükecektir.



2- Şimdi üyelik işlemlerimize başlayabiliriz, Üst taraftaki Kırmızı ile gösterilen yeri, yani üye ol kısmını tıklıyoruz.





3- 1 ve 2 numaralı okları, Türkiye ve Tükçe yaptıktan sonra, (kendimize uygun hesap türünü seciyoruz) 3 numaralı ok ile gösterilen kişisel hesap kısmını seçerek "Başlayın" diyoruz.




4- Bu kısımdada kişisel bilgilerimizi girerek hesap oluşturulur.

Burada dikkat edilmesi gereken kısım,
2 numaralı ok ile gösterilen kısımdaki şifre 8-20 karakter arası olmalıdır. 4 numaralı ok ile gösterilen doğum tarihi de 18 yaşını doldurmuş bir tarih olmalıdır. Ve 6 numaralı adres kısmı posta yolu ile çek ödemesi alacak iseniz (Eğer kazanacağınız parayı sadece Neobux ve Upbux ve ebay yada online işlemlerde kullanmak istiyorsanız adres önemli değildir) adres önemlidir, 9 Numaralı telefon da alışveriş sırasında oluşabilecek herhangi bir durumda size ulaşılabilmesi gereklidir. Gerekli bilgileri girdikten ve 10 numaralı ok ile gösterilen yeri tıklıyoruz.





















5- Aşağıdaki kısım belirir, burada bir kredi kartı numarası ile onay istenmektedir, biz ücreti transfer edeceğimiz için bu kısım zorunlu değildir. Hesabıma git kısmını tıklayarak hesaba gidebiliriz.



6- Son olarak hesabımız aşağıda görülmektedir. Bakiye: 0 $ olarak.. (Tabi ki şimdilik)




Artık bir Paypal hesabınız var, ancak bu hesabınız Verified ( onaylanmış) değil, bu İnternette kazandığınız paraların Paypal'a aktarılması için problem oluşturmuyor.

Verified ( onaylamak ) nasıl oluyor : Önce hesabımıza giriyoruz, kredi kartı yada banka hesabı bağlan seçimini yap. Verified yani onaylanmış hesap olması gün Paypal kart/hesabından 1,95 USD gibi bir rakam çekiyor ve sana email gönderiyor. Bankandan bu çekilen paranın referans numarasını alıyoruz. Sonra Paypala giriş yapıp Bildirimler bölümünden hesabı onayla olan yere tıklayıp referans numarasını giriyoruz (bu işlem kart sizinmi değilmi diye dogrulama amaşla yapılıyor) İşlemleri yaptıktan sonra o çekilen 1.95 $ dolar hesabımıza geri yatıyor. Demek ki o kart/banka hesap numarası gerçekten sana aitmiş, ve email adresin ile hesap numaran ilişkilendirildi. Bundan böyle paypal ile işlem yapmak için sadece email adresini kullanarak paypal'a giriş yapmamız yeterli.